KAHRAMANMARAŞ

"AK Parti'ye verdiğimiz oylar bize kurşun olarak dönüyor"

Abone Ol

AK Parti'lileri bile çıldırtan skandallarla gündemden düşmeyen AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye (KMBB) Başkanı Hayrettin Güngör, hiçbir vaadini hayata geçiremeyince, çeşitli bahanelerle algı oluşturmaya kalkışıyor.

Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından Kahramanmaraşlılar hayatları boyunca yaşamadığı zulmü yaşamaya başladı.

Seçim döneminde Güngör'ün 'gönül belediyeciliği' yalanıyla halkı kandırdığı ortaya çıkarken, yaptığı icraatlarla adeta Kahramanmaraşlıları hüsrana uğrattı.

Son olarak Kahramanmaraş'ta hem kaynağı hem de suyunun renginin nedeni belirlenemediği için 'gizemli cennet' olarak adlandırılan doğa harikası Yeşilgöz'e göz diken Güngör ve ekibine bölge halkından yoğun tepkiler var.

ÜÇ BEŞ KURUŞ TEKLİF ETTİ

6 dönüm tapulu arazilerinin 3 dönüme düşürüldüğü ve haklarının gasp edildiğinin ortaya çıkması üzerine haklarını yasal yoldan aramaya başlayan kooparatif üyeelri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün kendilerine ''üç beş kuruş vereyim boşaltın burayı'' dediğini ifade ettiler.

Mahkemeden TEDBİR Kararı alan Kooparatif Başkanı Şükrü Kar'ın ''Tapulu arazilerinin 22-A maddesi gereğince yenileme görerek 6 dönümlük tapunun 3 dönüme düşürüldüğü, düşürülen kısmın ise yola terkinin yapıldığı, bu işlemlerden hiç bir şekilde haberlerinin olmadığı, kooparatif magduriyet yaaşdıklarını dile getirerek, yasal yola başvurarak haklarını arama yoluna gittiklerini, Büyükşehir Belediye Başkanının kendilerini belediyeye çağırarak aba altından sopa gösterdiğini, üç beş kuruş vereyim burayı terkedin dediğini'' ifade ettiler.

Şükrü Kar Mahkemeden aldıkları TEDBİR kararı neticesinde yolu kapattıklarını söyledi.
 


 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün bu konuda kamuoyuna bir açıklaması olduğu takdirde onu da yayınlayacağız.

YEŞİLGÖZ TARIMSAL KALKINMA KOOPARATİFİ MAGDUR EDİLDİ

Adı geçen Kooparatifin magdur edilmesine yol açan süreç, Tapulu arazinin Kadostro 22-A uygulaması yapması sonucunda, miktarının azaltılmasıyla başladı. Daha sonra Kooparatif bunun farkına varması ile resmi aplikasyon yaptırdı ve tapunun miktarının 3 dönüm eksildiğini gördü. Bunun üzerine ilgili mercilerle görüşülerek bu yanlışlığın ve magduriyetin giderilmesi için Hukuki süreç başlatıldı.

Bu doğrultuda 22-A olarak ayrılan yere Kaharamanmaraş Büyükşehir Belediyesinin el koymaya çalıştığı, arazinin sahibi Kooparatif Başkanını Belediyeye çağırarak ''üç beş kuruş vermeyi teklif ettiği'' iddia edildi.