Fatma Şahin mi, Hayrettin Güngör mü?

Kahramanmaraş'ın en etkin haber sitesi Kanal Maraş Köşe Yazarı Mustafa Karaaslan bugünkü yazısında ''Fatma Şahin mi, Hayrettin Güngör mü?'' diye yazdı.

Abone Ol

BUGÜN sizlere farklı bir bakış açısıyla AK Parti’nin iki Büyükşehir Belediye Başkanını kıyaslayarak, hangisinin şehrine değer kattığını, katma değer ürettiğini, halkı tarafından sevildiğini, izah etmeye çalışacağım…

Tüm bunları anlatırken, takdiri elbette size bırakacağım ama benim de bir gözlemim olacaktır…

*

Öncelikle yanıbaşımızdaki Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden başlamak istiyorum: 

Fatma Şahin, bildiğiniz gibi Bakanlık yapmış, sonrasında da kendi şehrine Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye başlamıştır.

Bana göre Şahin’i ayrıcalıklı kılan, kişiliği, sadeliği, mütevazi olması ve halktan biri gibi davranmasıdır. Ama ondan da öte, hayata, insanlara ve eşyaya bakışına hayranım…

Zaten onu bakanlığa taşıyan hasleti de buradan geliyor…

Şahin’in kendi Twitter hesabında paylaştığı otomobil sürme ve şoförlükle ilgili videosunu hayran kalarak izledim.

Neden mi?

Başkan Şahin o kadar sade, o kadar mütevazi ki, kendi zaafını açık yüreklilikle itiraf etmekten bile çekinmiyor…

Mesela araçta navigasyon ve otomatik vitesli araçları kullanamadığını, 15 sene fabrikaya (Sanko) kendi aracıyla gidip geldiğini, çok kötü bir şoför olduğunu dillendirmekten bile imtina etmiyor…

Her şeyi doğal, yapmacık hiçbir şeyi yok…

*

Tabi onun dev projelerine, yaptıklarına değineceğim ama önce bizim Hayrettin Güngör'ün de kısa bir analizini yapalım…

İsterdim ki, Hayrettin Güngör de tıpkı Şahin gibi, önce insan olsun, mütevazı olsun ve güler yüzlü olsun…

Kibirden uzak, kendi halkına yakın, içten ve samimi olsun…

Ama yok…

Bırakın ondan Fatma Şahin gibi gülücükler dağıtarak video paylaşmasını, bizim başkanın yanına yaklaşıp da soru bile soramazsınız…

Hemen sert bir bakışla, hele de Kanal Maraş iseniz toplantı salonuna girmez veya sizi o salondan çıkartmaya çalışır…

*

Hayrettin Güngör’e tekrar döneceğim ama önce gelin isterseniz Gaziantep şehrine Fatma Şahin’in neler yaptığına bir bakalım...

*

BÜYÜKŞEHİR, SUYA BİR YILDA YÜZDE 27 İNDİRİM YAPTI…

Çünkü; Düzbağ İçme suyu Projesi’yle Kahramanmaraş'tan doğan Göksu Çayı'nı Gaziantep'e ulaştırdı… İçme amaçlı bir diğer su kaynağını ise Pazarcık Kartalkaya barajından sağlıyor... 

*

GRİLEŞEN KENTİN ÇEHRESİ YEŞİLLE BULUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil alanı artırmak amacıyla yeşil seferberlik ilan etti…

*

ALIŞVERİŞ MERKEZİ YIKIP KİTAP KAFE YAPILDI

Şehrin göbeğinde alışveriş merkezini yıkarak onun yerine kitap kafe açan tek belediye olma özelliğini taşıdı.

*

4 YILDA 202 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE PARK YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi, 4 yılda 202 futbol sahası büyüklüğünde park yaptı…

*

HASAN CELAL GÜZEL MİLLET BAHÇESİ

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’ni hizmete açtı. Bahçenin içerisinde, çocuk kütüphanesi, yarı olimpik yüzme havuzu, paten ve kaykay kullanan gençler için skate park, kafeteryalar, mescit, tuvaletler, soyunma ve hakem odası, Profesyonel futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis kordu, koşu ve bisiklet parkuru, Çocuklara trafik eğitimi, çeşitli oyun grupları konuşlandırılacak ve Farklı yaş gruplarına hitap eden geleneksel sokak oyunlarına yönelik alanlar yaptı.

*

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Büyüklüğü bakımından Avrupa’da ikinci, Türkiye’de ise ilk sırada yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, konuşma, işitme, zihinsel, bedensel, görme engelli, özel öğrenme güçlüğü çeken ve yaygın gelişimsel bozukluk yaşayan engelliler, geleceğe umut dolu gözlerle bakmaya başladı…

*

KUZEY ŞEHİR PROJESİ

Son yıllarda alınan göçle, 2 milyon olan Gaziantep’in nüfusu; 2,5 milyona yükseldi. Şehirdeki konut açığını kapatmak için belediye olarak harekete geçerek 1100 hektarlık alnda 50 bin adet sanki yeni bir Gaziantep kurar gibi Kuzey Şehir projesini hayata geçirdi…

*

OĞUZELİ BİYOGAZ SANTRALİ ENERJİ ÜRETMEYE BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 1 MW’lık bir elektrik enerjisi üretecek…

*

ALLEBEN SU PROJESİ

Gaziantep’in yegâne simgesi olan Alleben Deresi’ne kimlik kazandırıp yeniden şehrin zenginliği haline getirerek geçmişte olduğu gibi Gazianteplilerle buluşturmak için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi” adı altında  (Alleben Su Projesi’ni) hayata geçiyor…

*

METRO PROJESİ

Gar-Düztepe-Hastane Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri  ve  Gar-GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri işleri kapsamında proje çalışmaları yapılacak…

*

GAZİANTEP MİLLET BAHÇESİ

Yıkılan Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunu kapsayan alan; 100’üncü Yıl Parkı ve Allaben Deresi’nin devamlılığını sağlayacak. Türk bahçelerine referans veren ve aynı zamanda Gaziantep iklim, coğrafya ve kültürüne uygun Millet Bahçesi Projesi tasarlanacak. 130 bin 158 metrekare alana sahip olacak projenin, 78 bin 960 metrekaresine inşaat alanı kurulacak. 23 bin 136 metrekare oturum alanı olan projede, 66 bin 130 metrekareye yeşil alanla renklenecek. Projede yüzde 17 yapılar, yüzde 51 yeşil alan ile yüzde 32 meydan, avlu ve sirkülasyona yer verilecek….

*

MEDENİYET ŞEHRİ

New York Central Park’tan daha büyük Gaziantep’e Medeniyet Şehri yapılacak. 4 milyon metrekare yeşil alanıyla aileler çocuklarıyla istifade edecek. Gaziantep’in çehresini oluşturan kıymık taşından oluşan evleri, dükkânları olan güzel bir şehir olacak. İçinde yeni hanıyla halkın hizmetine sunulacak. Medeniyet Şehri’nde, hanlarıyla bahçeleriyle merkezleriyle Osmanlı’nın zarafeti, Selçuklunun sadeliği, cumhuriyet dönemizin güzelliği olacak. Antep evlerinin ortasında hayatları vardı, sokaklarda çeşmeleri vardı, cumba evleri vardı. Gazianteplilerin çocukluğunu geçirdiği sokaklar, şimdi buraya Gaziantep Medeniyet Şehri’nde yaşayacak…

*

ALLEBEN GENÇLİK VE SPOR VADİSİ

600 dönüm alana sahip olacak Gaziantep Vadi Alleben Parkı; ikinci bir Yüzüncü Yıl Kültür Parkı niteliğini taşıyacak. Alleben Vadi Parkı, dünya standartlarındaki görünümüyle fark oluşturacak. Botanik bahçesi tarzında yapılacak parkın içinde herbaryum, kütüphane, laboratuvar, Ağaç Bilim Müzesi, çocuk köyü gibi farklı alanlar bulunacak…

*

KARKAMIŞ SULAK ALAN VE EKOPARK

Zeugma ve Karkamış Antik Kentleri arasında proje alanı içerisinde kalan 8 höyük 55 kilometrelik kültürel miras rotası içerisinde yer alacak. Toplam 550 hektarlık Karkamış - Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı Ekopark projesiyle sulak alan ekosistemini korumayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde öneme sahip olan sulak alanı yaşatarak tanıtmaya teşvik etmeyi, kullanıcılara eğitsel ve rekreasyonel deneyimler yaşatacak farklı aktiviteler ve alanlar sunarak sulak alan bilincini artırmayı ve geliştirmeyi amaçlayacak…

*

MİLLİ MÜCADELE PARKI

Gaziantep şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunacak 34 hektarlık alana; Gaziantep-Kilis yoluyla ulaşılacak. Gaziantep savunmasının en önemli kahramanlarından olan Şahin Bey’in şehit edildiği ve Şahin Bey Anıtı’nın bulunduğu yer, Milli Mücadele Parkı olacak…

*

KENT PARKI

Çocuk ve rekreasyon park niteliğinde olan park, sosyal yaşam kalitesini arttırmak, bölgenin ihtiyacı olan kapsamlı bir yeşil alan ve konforlu mekanlar oluşturarak insanların doğa ve sosyal çevre ile iletişimlerini sağlamak hedefiyle hayata geçirildi.

*

LOJİSTİK MERKEZİ

Gaziantep ve bölgesinde sanayi ve ticaret sektörlerinin her türlü taşıma ve nakliye faaliyetleri bir merkezde toplanacak. Aynı zamanda gümrük hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle kent merkezinin kuzeyinde yaklaşık 300 hektar alanda nazım imar planı ve uygulama imar planı onaylandı…

*

MESLEK GRUPLARI (BÜSEM)

Konum itibariyle kent merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınması üzere imar planları onaylanarak, yol açma çalışmalarına başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde; ayakkabıcılara 800 bin metrekare, tır, dorse imalatçılarına 390 bin metrekare, fıstıkçılara 395 bin metrekare Gıda toptancılarına (GATEM) 243 bin metrekare ve nakliyatçılara 243 bin metrekare alan ayrıldı…

*

BİR FİKRİM VAR PROJESİ MERKEZİ

Kentte yaşamını sürdüren halkın, şehir ve ülkeyle ilgili, kendi yetenekleri ve becerileri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmesini ve teşvik edilmesini sağlayarak, fikirlerini beyan edecekleri merkez kurulacak…

*

EL EMEĞİ ALIN TERİ İMALATHANELERİ (SABUN-PEKMEZ MÜZESİ)

Sabun imalatı yapılan ve sabunhane olarak isimlendirilen yapıların tipik özelliğini gösteren Tarihi bir yapı olan Sabunhan’a değer katılacak. Gaziantep bölgesinde önemli bir yere sahip olan zeytinyağı, sabun ve pekmez üretimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılacak olan yapı Sabun ve Pekmez Müzesinde anlatılacak…

*

ANADOLU ARKEOLOJİ VE KÜLTÜREL MİRAS ENSTİTÜSÜ PROJESİ

Arkeoloji cenneti olan Türkiye’nin en gelişmiş Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nden, yerli ve yabancı birçok araştırmacı yararlanacak…

*

BİLİM MERKEZİ KURULACAK

30 bin metrekareye kurulacak Bilim Merkezi, Gaziantep Kilis yolu, Burç kavşağında yer alacak. Yapı oturum alanın yaklaşık 9 bin 800 metrekare olacağı öngörülerek geri kalan 20 bin metrekarelik alan ise Bilim Meydanı, açık otopark, açık sergi alanları, Bilim şenlik alanları ve binayı topoğrafya içerisine gömen yeşil alanlardan oluşacak…

*

Ben yazarken inanın yoruldum…

Bu ne kadar büyük projeler dedim…

Yeter be sözcüğü bile ağzımdan döküldü…

Kıskanmadım desem yalan olur…

Hatta hani bir şarkı var ya ''Ben yoruldum hayat, gelme üstüme'' diye.

Ben bu şarkıyı affınıza sığınarak şöyle değiştirmek istiyorum:

Ben yoruldum Fatma bacı, hizmetlerini yazmaya

Diz çöktüm önünde, o tatlı samimi güler yüzüne ve hizmetine bakmaya

Gözümden, gönlümden düşen Hayrettin’e diyorum ki;

Bu şehrin insanına Gaziantep’e yapılan projeler yakışmaz mı?

*

Peki, şimdi de Hayrettin Güngör’ün yaptıklarına gelelim:

Belediyeciliğin kitabını yazdığı söylenen ve bizzat şehrimize tepeden aday yapılan Hayrettin Güngör'ün, 3 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde gözle görülür, takdir edilecek bir tek eseri dahi yoktur…

Hiç kimse bana şu kadar asfalt döktü, şu alt yapıyı tamamladı gibisinden hizmetlerini söylemesin…

Çünkü bunlar zaten rutin olan işlerdir…

Belediyecilikte alt yapı, asfalt ve kanalizasyon işleri dönemi bitmiştir. Artık metropol Belediyeler, kültürel belediyecilik ve proje belediyeciliği yapıyor…

*

Modern kentleşmeye doğru giden Gaziantep’in elindeki imkânlarla Kahramanmaraş’ın elindeki imkânlar aynı değil mi?

İkisi de AK Partinin Belediyesi…

Neden biri şehrini büyütür ve yaşanabilir bir kent olma yolunda hızla ilerletirken, diğeri sürekli yerinde sayar?

*

Gaziantep bunca hizmeti nasıl yapıyor? Hiç düşündünüz mü?

*

Çok uzakta değil yanı başımızda, sadece 80 km uzağımızda olan Gaziantep’e gidip Fatma bacımızdan ilham alsak, fikir alsak, küçülür müyüz?

*

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp…

*

Neden benim şehrimde bir tek dahi metro yok?

Neden benim şehrimde yeni bir Kahramanmaraş kurulması için proje yok?

Neden benim şehrimde ortak akıl ve istişare kültürü yok?

*

Kahramanmaraş depremsellik açısından birinci derece fay hattında yer alıyor…

Üç yıllık başkanlık döneminde bile ne bir kentsel dönüşüme yönelik çalışma, ne de bu şehrin depreme dayanıklı binalar yapılması için bir adım atılmıyor?

Varsa yoksa yıkma sevdası...

Depreme dayanıklı Özel İdare Binasını bile yıkacağımda yıkacağım inadı...

*

Mesela...

Kanlıdere-Sarayaltı yol çalışması içinde kalan evler boşaltıldı öyle bırakıldı…

Adliye binası yıkıldı öyle bırakıldı…

Amfi tiyatro yıkıldı öyle bırakıldı…

Sabancı Kültür Merkezi binası yıkıldı öyle bırakıldı…

Terminal 2 yıla yakın oldu hala tadilatı bitirilemedi…

*

Bizim temel inancımız şehrimize hizmet etmektir… Mazluma kimlik sorulmadığı gibi, hizmet edene de partisi sorulmaz… Bakın nasıl AK Partili olduğu halde Fatma Şahin’i alkışlıyorsam, hizmet etmediği, halkına tepeden baktığı ve de kibirli olduğu için sürekli Hayrettin Güngör’ü eleştiriyorum.

Hizmet yapsın, kibri bıraksın, inanın Hayrettin Güngör'ü de alkışlamaktan geri durmam…

Bizim gazetecilik olarak bakış açımız budur…