Audi yeni canavarını tanıttı ! İşte 2020 Audi RS6 Avant
Abone Ol
Alman otomotiv devi Audi, yeni jenerasyon 2020 model RS6 Avant modelini resmen tanıttı. RS'in 25'inci yaş gününü kutlayan station wagon, artık ABD pazarında da sunulacak.
Güncel A6'da kullanılan keskin çizgiler, RS6 Avant'a da yansımış. Her iki yanında devasa hava girişleri bulunan köşeli altıgen ön ızgara RS6 Avant'a agresif bir duruş katmış.
Kaput ile bu parça arasındaki açıklık ise orijinal Audi Guattro'ya gönderme niteliğinde. Arkada ise oval çift egzoz çıkışı, siyah ağsı bir yapıya ev sahipliği yapan spor difüzör ve gümüş süslemeler RS6'yı temel aldığı modelden ciddi şekilde ayırmış.
Gücünü hibrit destekli 4.0 litrelik çift turbolu V8'den alan RS6 Avant 600 bg güce, 800 Nm torka sahip...
8 ileri tiptronic şanzıman ile eşlenen araçta quattro dört çeker sistemi de bulunuyor.
Bu sayede gelmiş geçmiş en güçlü RS6 Avant, durur halden 100 km/s sürate ulaşmak için sadece 3.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Maksimum hız ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.
Hemen hayal kırıklığı yaşamayın zira Audi Sport iki opsiyon paketiyle azami sürati daha da yukarıya taşıyabiliyor.
Bu paketlerin tek getirisi daha yüksek hız değil. Öne %70'e kadar, %85'e kadar arkaya güç aktarabilen mekanik merkezi diferansiyel opsiyonu her iki pakette de sunuluyor.
RS6 Avant, ilk kez adaptif havalı süspansiyonları standart donanım listesinde taşıyacak.
A6 Avant'tan normal koşullarda 20 mm daha alçak olan aracın yerden yüksekliği 120 km/s sürat üzerinde 10 mm daha azalacak. "Lift mode" adı verilen ayarda ise düşük hızlarda yerden yükseklik 20 mm arttırılabilecek.
Daha fazla dinamiz isteyen müşterilere verilen cevabın adı ise RS Sports Suspension Plus olmuş. Dynamic Ride Control, yani dinamik sürüş kontrolü adı verilen DRC sistemi, üç kademeli ayarlanabilen amortisörler ile yeni çelik yaylardan oluşan süspansiyonu yatmayı azaltmak üzere ayarlayabilecek.
Bagaj hacmi 565 ile 1680 litre arasında değişen böylesi büyük bir makine fizik kuralları dolayısıyla bu opsiyona ihtiyaç duyabilir.
RS6 Avant'ın kabininde Audi'nin en güncel Virtual Cockpit dijital gösterge paneline yer verilmiş. MMI multimedya sistemi ve head-up display gibi teknolojik oyuncaklarla donatılan araçta RS'e özel birkaç özellik var.
Dijital gösterge panelinde G-kuvveti ekranı, tork ve güç durumu, turbo basıncı, tur zamanları, RS'e özel grafikler ve çeşitli parçaların sıcaklık değerleri bunlardan birkaçı.
Adaptif Sürüş Asistanı gibi güvenlik donanımlarıyla donatılan RS6 Avant'ta 6 farklı sürüş modu var.
Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency gibi standart ayarlara ek olarak direksiyon simidine yerleştirilen; gaz tepkisi, direksiyon sertliği ve süspansiyon sertliği gibi parametrelere müdahale eden RS1 ve RS2 adlı iki "RS" moduna yer verilmiş.
Audi, henüz yeni RS6 Avant'ın fiyatını açıklamadı. Almanya ve Avrupa'da 2020'nin ilk çeyreğinde piyasaya adım atacak olan hızlı station wagon'un ABD'ye giriş tarihi ise henüz belli değil.
2020 RENAULT CAPTUR TASARIMIYLA BÜYÜLEDİ! RENAULT CAPTUR'IN MOTOR VE DONANIM ÖZELLİKLERİ NELER? Renault'nun küçük sınıftaki SUV'u Captur, 2013 yılından bu yana 1,2 milyon satış adedine ulaşarak Avrupa'da sınıfının en çok satılan modellerinden biri oldu. Yeni Renault Captur, CMF-B platformu üzerinden geliştirildi ve önceki nesline göre boyutları arttı. Peki, Renault Captur'ın motor ve donanım özellikleri neler? İşte 2020 model Renault Captur hakkında ayrıntılar ve Captur'dan kareler...
Renault'nun yeni tasarım dilini taşıyan bu aracın uzunluğu 11 cm artarak 4,23 metre oldu. Dingil mesafesi de 2,62 mm'ye çıkan yeni Captur'da C şeklindeki tam LED farlar ve stoplar yer alıyor. Karoserdeki krom parçalar da Captur'un görünümünü zenginleştiriyor. Malzeme kalitesinin arttırıldığı iddia edilen Captur, kokpitte öncesine göre daha yumuşak malzemeye sahip.
Orta konsolun da malzeme kalitesi arttırılan bu araçta akıllı kokpit özelliği de var.
100 HP ile 155 HP arasında değişen benzinli motor seçenekleri sunulurken 95 HP ile 115 HP arasında değişen dizel motorlar görev yapıyor.
Özellikle araç içi ve dışında internet bağlantılı mobilite kullanımlarını kolaylaştırmak üzere tasarlanan özellikler sayesinde sürücü ve yolcular dijital ortamlarına sürekli bağlı kalabiliyorlar.
Bu özellikler 10,2 inç ekran veya 9,3 inçlik dikey multimedya ekranıyla kontrol edilebilecek.
Captur, Avrupa dışında Çin'de de üretilecek ve Uzak Doğu'da da Renault markası altında pazarlanacak.
Captur'da 360 derece çevre görüş sistemi, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren sistemi gibi özellikler yer alacak ve aka çapraz trafik uyarısı gibi yeni nesil güvenlik sistemleri de var.
Motor seçeneğine göre 5 ya da 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman seçenekleri yer alıyor.
Ayrıca Captur'da 2020 yılından itibaren E-TECH Plug-in adlı bir plug-in hibrit motor da eklenecek.
Hatchback modelinde 0.26 olan Cd değeri, station wagon türevi Sports Tourer'da 0.25'e çekilmiş.
OPEL ASTRA YENİ KASASI İLE BÜYÜLEDİ 2020 Opel Astra makyajlanmış yeni kasası ile yine hayranlarını adeta büyüledi. Kullanıcılarının karşısına hatchback ve sedan olmak üzere iki farklı seçenek ile çıkan yeni 2020 model Opel Astra, şık tasarımı ve tatmin edici donanım özellikleri ile yine bu yılın en çok beğenilen araçları arasında yerini aldı.
Opel, aylardır test ettiği makyajlı Astra'yı tanıttı. Alman marka, yeni motor ve şanzıman seçenekleri sayesinde estetik operasyonu geçiren Astra K'nın model tarihindeki en verimli örnek olduğunu öne sürüyor. Dış tasarımda göze çarpan bir fark yok ancak Rüsselsheim merkezli üretici, rüzgâr tünelinde yaptığı kapsamlı çalışmalar sonucunda hava sürtünme katsayısında ve CO2 emisyonunda ciddi gelişim kaydetmiş.
Asıl değişimler kaputun altında gözleniyor. Hacmi 1.2 ve 1.4 litre olan turbo motorlarla donatılan makyajlı Astra'da benzinli üniteler için güç baremi 110 bg (1.2 PureTech 110 ve 130 bg) ile 145 bg (1.4 T - 1.2 L) arasında değişiyor.
1.4 T Astra'larda güç değeri 150 bg idi ancak Opel, bu ufak düşüşle beraber WLTP'ye göre 100 km'de 5.2 ile 5.9 litre arasında değişen tüketim değerleri sunuyor.
PSA imzalı 1.2 PureTech modeller sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabilirken 1.4 motor 7 ileri CVT ile eşlenmiş.
Dizel kanadında ise yine PSA bünyesinden gelen 1.5 turbo motorları görüyoruz.
Otomatik isteyenlere ise marka tarihinde bir ilk olarak 9 ileri tam otomatik opsiyonu sunulacak.
105 bg ve 122 bg güç çıkışı sunan dizel Astra'da standart şanzıman seçeneği 6 ileri manuel.
Opel'in iddiasına göre CO2 emisyonları %17 oranında düşürülmüş.
Bunda pasif oksidasyon katalizörü, AdBlue enjektörü, SCR katalizör, dizel partikül filtresinin etkisi büyük.
Opel, makyaj operasyonu ile dijital geri görüş kamerası, dijital gösterge paneli ve fonksiyonları arttırılan 8" multimedya gibi artılar sunuyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Kanal Maraş sitemize
abone olun.