KAHRAMANMARAŞ

Tekke’nin Dönüşümü İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, Yusuflar Mahallesi (Tekke) 1. Etap hak sahipleri ile bir araya geldi.

Abone Ol

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kentsel tasarım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan Tekke olarak bilinen Yusuflar Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Bu kapsamda Yusuflar Mahallesi (Tekke) 1. Etap hak sahipleri ile bir araya gelen Kahramanmaraş Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, hak sahiplerine bilgilendirmeler yaptı.

Programda konuşan İl Müdürü Ahmet Şahin, “Mahallemizde bulunan yapıların bir kısmının yaş olarak 45-50’nin üzerinde olduğunu tespit ettik. Deprem oldu, evler hasar almadı demek, o binanın sağlam olduğu anlamına gelmez. Yapı stoku bakımından 2 ya da 3 kata yaygın bir yapı soku var, zemin kalitesi iyi ama yapının bir kat daha fazla olması belki de bu senaryodan bahsetmeyecektik. Yusuflar Mahallesindeki her bir hissedarın hisseleri neler onun çalışmalarını yaptık, bunlara ilişkin arazilere dönük çalışmalar yaptık. Şu aşamada fiyatlar konusunda iyi bir güncelleme yapıldı ve tatmin edici olarak düşünüyorum” dedi.

Kahramanmaraş Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şahin, “Buraya 3-4 katlı bir tasarım çalışıldı, planda yolların genişletilmesi ve eski halinden çok fazla terk ettiğimiz alanlarımız var. Bazı yollarımız çok dar ve bu yollara ne ambulans ne de itfaiye girer. Bizim buradaki dönüşümdeki amacımız 3-4 katlı yapılar yapabilmek. Kahramanmaraş’ın dönüşümüne katkı sağlamak asıl amacımızdır. Kimseyi de mağdur etmeden Kahramanmaraş’ın en güzel lokasyonunu ortaya koymak” diye konuştu.

Şahin, “Sürecin kendisi dinamik bir süreç ve burası 12 yıl önce nasıl risk alanı ilan edildi ve dönüşmediyse, bir 12 yıl belki de 120 yıl daha dönüşmeyebilir. Baştan temizlenirse 1 buçuk yıl içerisinde Tekke’de cıvıl cıvıl bir ortam olur. Riskli alanlar, yapı stokunun da belli bir süreden sonra risk barındırdığını, dönüşümün olamadığını gösterir. Binalar artık ekonomik yaşını doldurmuşlar” ifadelerini kullandı.