Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulduğunu açıkladı. Tunç, yaklaşık 40 maddeden oluşan yeni düzenlemenin, yargı alanındaki reform sürecinin önemli bir adımı olacağını belirtti.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada paketin temel hedefinin, yargı hizmetlerinin daha etkin, hızlı ve adil bir şekilde sunulması olduğunu vurguladı. Hazırlanan düzenlemelerle birlikte hem bireylerin hak arama özgürlüğünün güçlendirilmesi hem de yargılamalarda yaşanan yapısal sorunların giderilmesinin amaçlandığını söyledi.

Yargı Paketi’nin içeriğinde, ceza adaleti sisteminden infaz düzenlemelerine, hukuki koruma mekanizmalarından dijitalleşme süreçlerine kadar birçok başlık yer alıyor. Paketin detaylarının, TBMM komisyon sürecinde kamuoyuyla daha kapsamlı şekilde paylaşılması bekleniyor.

Yeni yargı paketinin yasalaşmasıyla birlikte, son dönemde sıkça gündeme gelen bazı mağduriyetlerin de giderilmesinin hedeflendiği ifade edildi.