Yusuf Eryılmaz, yalnızca bu başarıyla kalmayarak İşitme Engelliler Büyükler Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda da 97 kilogram kategorisinde Türkiye ikinciliğini elde etti. Bu başarılar, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği desteğin somut göstergeleri olarak değerlendirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’ın direktifleriyle kurulan Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dulkadiroğlu Belediyesi Spor Kulübü, genç yeteneklerin keşfedilmesine ve profesyonel spor yaşamlarına adım atmalarına olanak sağlıyor. Söz konusu şampiyonaya kulüpten 9 sporcu ile katılım sağlandı.

1-1213

Başkan Akpınar yaptığı açıklamada, gençlerin sporla hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yatırımların sürdüğünü belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gençlerimize ve spora yatırım yapacağımızı söylemiştik. Spor Müdürlüğümüzü kurarak bu alandaki çalışmaları kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Bu müdürlük çatısı altında oluşturduğumuz Dulkadiroğlu Belediyesi Spor Kulübü sayesinde ilçemizin genç yeteneklerini destekliyor, onları hem yerel hem ulusal alanda başarıya taşıyoruz. Yusuf Eryılmaz’ın bu büyük başarısı, doğru yolda ilerlediğimizin en güzel göstergesidir. Başta Yusuf olmak üzere, tüm sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Akpınar, spora ve sporculara olan desteğin artarak süreceğini vurgulayarak, gençlerin farklı branşlarda yetişmesi adına her türlü imkânın sunulmaya devam edileceğini kaydetti.