Kahramanmaraş’ta yaşayan Bayram ve Salman Şen kardeşler, DMD kas hastalığı ile mücadele ediyor. Yapılan kan tahlilleri sonrasında Bayram ve Salman’ın DMD hastası olduğu kesinleşti. Uzun süredir bu hastalıkla mücadele eden kardeşlerin annesi ve akrabaları vatandaşlardan yardım bekliyor.

Anne Deniz Şen, “Benim 2 tane DMD hastası evladım var. Biri 3 yaşında biri de 10 yaşında. 10 yaşındaki Bayram yere oturduğu zaman kalkamıyor. İlacımız çıktı ama Türkiye’de olmadığı için Dubai’ye gitmemiz gerekiyor ve sizlerden destek bekliyoruz. 2 tane çocuğum DMD kas hastalığı ile mücadele ediyor. Bu hastalık ailemizde yoktu, kan tahlilleri yapıldığında Bayram’ın DMD hastası olduğunu öğrendik. Küçükten de kan tahlili alındığında ortaya çıktı” dedi.

Şeyma Şen, “Ailemiz Valiliğin bu konuya onay verdikten sonra kampanyayı başlatacaklarını öğrendi. Valiliğimiz onayı verdi ve bilgilerimiz Sağlık Bakanlığı’na gitti daha sonra bakanlık süreçten geçirdi ve bakanlık da onayı verdi bu kampanyayı başlattık. DMD Kas Hastalığı ile mücadele eden Bayram ve Salman kardeşler valilik ve Sağlık Bakanlığı onaylı kampanyayı başlattılar. Bu zor süreçte sizlerin bizlerin yanında olmanızı istiyoruz. Çocuklarımızın bu tedaviyi en kısa sürede almaları lazım” diye konuştu.