Bugün size bir kıyaslama yapmak için yeniden kalemimi elime alıyorum. (Uzun zamandır yazmıyordum) yazı uzun olacak lütfen okuyun, okuyun ki, nerden nasıl dönmüşüz! Neleri kaybetmişiz! Neleri Kazanmışız! Bilelim!..

Birileri ne kadar sevmese de kıyaslama yapılmasını yapmak zo-run-da-yız. Niye mi? Adamlar (Gaziantep) Milano ile Paris ile yarışırken biz ne yapıyoruz? Birilerinin ayağını kaydırıyoruz. Belediye başkanı seçimi yaparken, bizden olsun diyoruz. O olmazsa bizim sözümüzü dinlemez diyoruz? Aman ha aman Hayrettin olsun diyoruz. Küçük düşünüyoruz yani. Çok şükür ki, halkın iradesi varda, yoksa bize 5 yıl daha Zulmü reva göreceklerdi.

Biliyorsunuz yerel seçimler bitti, ama tartışması hala sürüyor. Kimi belediyeleri A partisi kimi belediyeleri ise B partisi aldı. Tabi C partili olan belediyelerde var. 

Şu Gaziantep ve Kahramanmaraş kıyasına tekrar dönelim. Hatta bizden bir örnek verelim ki daha iyi anlaşılsın. Tarihler 4 Mart 2022’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş yeni bir bakanına kavuşmuştu. Bekir Pakdemirli'nin istifa etmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak Prof. Dr. Vahit Kirişçi atanmıştı. Normalde bizim sahip çıkmamız kapısını aşındırmamız gereken Bakan beyin kapısını bilin bakalım kalabalık bir heyet ile hemen kim aşındırdı? Tabi ki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Şaşırdık mı, tabi ki hayır!

Niye şaşıralım, biz o dönemler, neden A ismi olmadı, halbuysa o kadar uğraşmıştık demek ile uğraşıyorduk. MERCEDES’i nasıl sattım diyen vizyonsuz ile uğraşıyorduk. Doğası gereği boşluk kabul etmeyen siyaset, hemen yeni figürleri devreye sokmuştu. Elinde Antep Fıstığı, Baklava, Yöresel tescilli ürünler ile değil; GTO, GSO Başkanları, Belediye Başkanları (İlçe), vekilleri ve İş adamları ile gidip hoş geldiniz bizim de bunlara ihtiyacımız var denmesi üzerine Sayın Kirişçi’de Sayın Şahin’e hemen yapalım demişti. 

Şimdi bu kısa örnek bile bizim ne kadar çekemez olduğumuzu, birbirimize ne kadar hasmane yaklaştığımızın bir örneği. Geçen Gaziantep’in en çok okunan gazetelerinden olan Gaziantep 27 Gazetesi, Gaziantep MHP Milletvekili Sermet Atay ile röportaj yapmış. Sayın vekilde orada: “Maraş Lobisi bizden güçlü demiş” şimdi güçlü olabiliriz olmalıyız da. Ama Sayın vekile şurada katılmıyorum. Onlar yani Antep, yatırıma doymuş artık üst lige çıkmak için uğraşıyor. Öyle olmazsa Adamlar Cumhurbaşkanı yatırım programına 65 tane proje sokmuş, birisi de Barak sulama projesi. Herhalde projenin büyüklüğünü anlayabiliyorsunuz...

Biz geçmişte yapılan basit işleri temizlemek ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bunların tek suçlusu HAYRETTİN!

Dostumuz eski Gazeteci, İsmail Bozdoğan’ın firması olan Şanlı Kamuoyu deprem bölgeleri anketi yapmış ve en başarılı belediye Başkanı da Fırat Görgel çıkmış. Allah var her dakika çalışıyor. Bir bakıyorsunuz pazarda, bir bakıyorsunuz hizmet yapılan alanda denetleme yapıyor. Bir bakıyorsunuz hadi Kahramanmaraşlı ile sohbet edelim diyor.

Ve aynı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk gibi sahada. Niye Hatay örneğini verdim. 5 yılımızı heba eden, kibir imparatoru Hayrettin var.

Fırat Başkan ne kadar dile getirmese de bir enkaz devir aldı. Hem deprem hem de, Hayretin'in iş bilmezliğinin sonucu. Ama Allah var Fırat Başkan çalışıyor. En azından bir gayreti var. Sırf PR olsun diye göreve gelir gelmez MERCEDES araba satıp da 2,5 yıl bununla övünmedi. Vallahi ucuz atlatmışız.

Ne diyelim geçmişimizde Evliyaların birinden sanırım beddua almışız. Yoksa Elbistan’ı Elbistan yapan Mahir Ünal’ı, Türkoğlu’nu Türkoğlu yapan Osman Okumuş’u kaybetmezdik. Sahi ne oldu o Türkoğlu öyle ya, geçen çıktı sözde başkan, bilmem ne kadar borcumuz vardı hizmet yapamadık dedi. Kasada duran 11.000.000 TL nerede idi? Sormak lazım. Neyse herkes seçimi ile muamele olur diyoruz.

Değinmeden geçemeyeceğim. Gaziantep’in şirin bir ilçesi var, aynı bizim Türkoğlu gibi. Metropol olmaya aday ama olamayan. Olsa da çok iyi olacak bir ilçe; Oğuzeli. 

Birde Oğuzeli Belediye Başkanı var Bekir Öztekin. Geçen Facebook’ta keşfedime düştü projeleri. AVM, Bungalov Evler, İki OSB, kentsel dönüşüm, taziye evleri, camiler neler neler! 30 bin nüfusu bulanan ilçeye neler neler planlamış. Sanki dersin İstanbul’da büyük bir ilçeye yeni bir silüet kazandırılıyor. Öyle çalışmalar planlanmış. Hani Markete girersin de market arabası dolar ya aynı öyle projeler. Kendisi 10 yıl aradan sonra yeniden Oğuzeli Belediye Başkanı olmuş, göreve gelir gelmez de yine çalışmalara başlamış. Ve ilçesini ihya hareketini tabana yaymış. Yeni iki tane OSB kurulumu için kolları sıvamış, Mobilya ve Terlik İhtisas OSB’ler ile artık yeni bir marka peşinde olduklarının vizyonunun ortaya koymuş. Mevlam vermiş. İlçesi de aynı ili de aynı.

Sözün özü;

Gaziantep, Fatma Şahin'in vizyoner liderliğiyle yatırımlara doyarken, Kahramanmaraş, Hayrettin Güngör'ün iş bilmezliği ve kibirli yönetimiyle kayıp yıllar yaşadı. Antep, uluslararası arenada adından söz ettirirken, Maraş iç çekişmelerle boğuştu. İki şehrin kaderi, liderlik anlayışıyla şekillendi.

Gaziantep, projeleri ve yatırımlarıyla üst lige çıkarken, Kahramanmaraş "Maraş Lobisi"nin siyasi çekişmeleriyle zaman kaybetti. Antep'in vizyonu, Maraş'ın lobisinden daha ağır bastı. Bu sessiz savaş, vizyonun lobiye galip geldiğini gösteriyor.

Bizde artık eski kodlarımızdan çıkıp, memleketimize hizmet edene sahip çıkacağız. Mesela kime; Fırat Görgel’e, mesela kime; Hanifi Toptaş’a. Mesela kime; Mehmet Akpınar’a, diğer başkanların da halka hizmet edenini duyarsak yazacağız… 

Kalın sağlıcakla...